7 Ağustos 2017 Pazartesi

EGE SEYAHATİ


      


    

EGE SEYAHATİ 






         Yurt dışı tatillerini sevdiğimiz kadar yurt içi tatillerine de bayılıyoruz. Özellikler rotamızı Ege'ye çevirince keşfedilmemiş koylar, sakin kasabalar, emekçi insanlar , mavi ve yeşilin her tonu sizi sarıp sarmalıyor. Hal böyle olunca biz de Ege'nin görmek istediğimiz yerlerini derleyip düştük yollara.
Nereleri mi gördük dersiniz?
Seferihisar-Sığacık
Muğla-Bodrum
Muğla- Akyaka
Fethiye-Faralya ..

1. GÜN 

SEFERİHİSAR/SIĞACIK

       İstanbul'dan saat sabah 09.00 sularında Seferihisar Sığacık'a doğru başlayan yolculuğumuz tam 6 saat sürüyor. Yolculuk sırasında çok mola vermemeye özen gösteriyoruz. Yalnız acıkan karnımızı doyurmak için Manisa'nın Akhisar ilçesinin meşhur köftecisi Can Köfte'de yemek molası için duruyoruz. Can Köfte yol üzerinde değil, bu müthiş lezzeti deneyimlemeniz için Akhisar'ın içine girmeniz gerekiyor. Fakat köfte o kadar lezzetli ki ilçenin dar sokaklarında gezinirken kaybettiğiniz zamana değiyor. Üstelik fiyatları da oldukça uygun.

      Karnımız doyduktan sonra yine yollara düşüyoruz. Sığacık'a vardığımızda köyün en güzel yerlerinden biri olan kale içindeki Çakoz Pansiyon'a doğru yollanıyoruz. Pansiyon dünya tatlısı insanların işlettiği, ege konseptine uygun odaları olan temiz bir pansiyon. 

     Yerleşme işimizi tamamladıktan sonra, hava sıcaklığının da etkisiyle soluğu Sığacık'ın meşhur Akkum Plajı'nda alıyoruz.

akkum plajı seferihisar ile ilgili görsel sonucu
Akkum Plajı'nın belirli bir bölümü halk plajıyken bir bölümü beach'lere ayrılmış. Biz halk plajını tercih ediyoruz. Burada ücretsiz olarak; şezlong, duş ve şemsiye hizmeti sunuluyor. Fakat biz akşamüzeri 5 sularında gittiğimiz için yoğunluktan dolayı bu imkanlardan pek faydalanamıyoruz. Tahminlerime göre insanlar erken saatte gelip plajdan şezlong ve şemsiye kapıyorlar. Yer bulamadığınızda bizim gibi zeytinlerin gölgesinden de faydalanabilirsiniz. Bu güzel plajın denizi ise ortalamanın üzerinde bir deniz. 

     Denizde vakit geçirip batmak üzere olan akşam güneşinden de biraz faydalandıktan sonra, açıkan karnımızı bastırmak için plajda yer alan Osmanlı Cafe'ye geçiyoruz. Hamburger ve ayvalık tostu kötü bir tercih olmakla birlikte tazecik midyelerini kesinlikle tavsiye edebilirim. Midye ve bira eşliğinde güneşi Akkum Plajı'nda batırabilirsiniz.
     
     Deniz keyfinden sonra biraz istirahat etmek ve akşam yemeğine hazırlanmak için pansiyonumuza geçiyoruz. Daha önce rezervasyon yaptırmış olduğumuz üzere saat dokuzda Milos Restorant'a varmış oluyoruz. Milos Restorant Sığacık'ın tam merkezinde yer alıyor ve herkes tarafından biliniyor. Fakat bu mezeleri ile ün salmış balık restorantı asık suratlı çalışanları, ve sıradan mezeleri ile beklentimizi pek karşılamıyor. 

2. GÜN 

SEFERİHİSAR/SIĞACIK - ALAÇATI-URLA


      2. günümüz pazar gününe denk geliyordu. Bu da demek oluyordu ki Sığacık'ın meşhur pazarını gezip görme imkanımız olacaktı. Kaldığımız Çakoz Pansiyon, kaleiçinde olduğundan pansiyonun önündeki masalarda ettiğimiz kahvaltımız kurulan pazarın içinde kaldı. Böylece taze domates, biber, patlıcan... kokuları bizi sarıp sarmalıyordu.

     Hemen ardından pazar turumuza başladık. Tontiş teyzelerin yaptığı el emeği hamur işleri, bir çok el yapımı takı, taze sıkılmış nar ve karadut suları, el yapımı sabunlar...

     Pazar turumuzu tamamladıktan sonra kordonda sabah kahvemizi yudumladık. Ardından pazar kurulacağı için bazı sokakların kapatılmasından dolayı arabamızı çıkaramayacağımıza dair telaşa kapılsak da o sorunu da çözerek Teos Antik kentine doğru yola çıktık.

teos antik kenti ile ilgili görsel sonucu
   

      Teos antik kenti 3000 yıl önce inşa edilen yapıtlardan geriye kalanları gözler önüne seriyor. Geniş bir alan üzerine kurulmuş ve oklarla yönlendiriliyor, panolarda yazılanları okudukça bilgileniyorsunuz. Hava sıcak olduğundan ve açık havada gezmemiz gerektiğinden şapkanızı ve gözlüğünüzü yanınızda bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim.
     Tarih içinde yaptığımız gezi sonlandığında kendimizi açıkmış hissediyoruz ve soluğu Seferihisar'da alıyoruz. Seferihisar'ın merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinin içerisine giriyoruz ve Mom's Mirror'a uğruyoruz. Tamamen güleryüzlü ve samimi personelin tavsiyelerine uyarak  Mom's burgerimizi yiyor ve buz gibi ev yapımı limonatamızı yudumluyoruz.
      Rotamızı yine Akkum Plajı'na çeviriyoruz. Yine geç saatte geldiğimizden halk plajında şezlong bulamayacağımızı bildiğimiz için, ücretli plajı tercih ettik. Akşam beşten sonra gittiğimiz için kişi başı 40 TL olan şezlonga 30 TL, otoparka da 10 TL ödeyerek yerlerimize geçtik. Halk plajındaki hizmetlere ek hiç bir hizmet görememekle birlikte Türkiye sınırları içerisindeki en yüksek şezlong ücretimizi ödemiş olduk.
       Bir çok aktiviteyi sığdırdığımız günümüzün akşam yemeği için Alaçatı'yı tercih ettik.
 Seferihisar'dan 1 saat uzaklıkta olan Alaçatı'ya kolaylıkla ulaştık. Çarşısı oldukça büyük, kalabalık ve lüks mekanlar barındıran Alaçatı'nın kalabalığından sıyrılarak, Club Baba mevkîne yeni açılmış olan Wish'e oturduk. Akşam yemeği için tercih ettiğimiz somon ızgara ve ananaslı tavuk oldukça farklı ve güzeldi.
         Tatili burada yapmayı seçtiğiniz takdirde, gereğinden çok harcama yapmayı da seçmiş olacağınız, kalburüstü kişilerin tatil yaptığı ve belirli saatten sonra lüks araçların gövde gösterisi yaptığı sokakların sahibi Alaçatı'dan ayrılıp. tatlı pansiyonumuzun yolunu tutuyoruz.

3. GÜN  

BODRUM


     Seferihisar Sığacık tatilimizi noktalayıp Bodrum tatilimize başlamaya hazırlanırken, rotamız üzerindeki bir kaç yere de uğruyoruz. Bunlardan ilki, daha önce Cem Seymen'in tanıttığı ve içerisinde kütüphane ve tiyatro salonu bulunan Bademler Köyü oluyor. Köy kahvesinde çayımızı içerek köy halkıyla sohbet etme hayallerimiz sıcaktan evlerine çekilen köy insanlarının kahvede olmaması sebebiyle suya düşüyor. 
      İkinci durağımız Urla. Urla sınırları içerisinde belediye desteğiyle bir bağ yolu yapılmış. Bağ yolu etrafına planlanan bağ ve şarap evleri henüz tamamlanamamış olsa da bir çok tam teşekküllü şarap üretim merkezini ziyaret edebilirsiniz. Biz Urla Şarapçılık'ı tercih ediyoruz. 


urla şarapçılık ile ilgili görsel sonucu

       Şans eseri girdiğimiz bu tesis    karşısında hayranlığımızı gizleyemiyor, iç kısımda bulunan şarap tadım görevlilerine doğru yöneliyoruz. Alanında uzman kişilerden oluşan çalışanlar bütün şaraplar hakkında detaylı bilgi vererek tadım konusunda yardımcı oluyorlar. Biz beğendiğimiz iki şişe şarabı arabamıza atıp yönümüzü Bodrum'a çeviriyoruz.

       Urla'dan ortalama 3,5 saat uzaklıkta olan Bodrum'a akşamüzeri ulaşıyoruz. Bodrum merkezde yer alan "White and Blue" isimli otelimize yerleşerek soluğu Bodrum Kalesi'ni gören beachlerden birinde alıyoruz. Batmakta olan güneşin tadını çıkarıyoruz. Bodrum merkezde harika bir deniz olmasa da bir çok bodrum ilçesindeki yoğunluğu göz önüne aldığımızda bize huzur veriyor. 

bodrum kalesi gün batımı ile ilgili görsel sonucu
   
     Akşam olduğunda Bodrum çarşısını turlamaya başlıyoruz. Fakat daha önceki yıllardaki Bodrum ziyaretlerimizde bulduğumuz tadı bulamıyoruz. İnsan kalitesinin düşmesinin esnafında kalitesini etkilediğini düşünüyoruz. 



Pansiyon işletmecimizin tavsiyesi üzerine rezervasyon yaptırdığımız "Kalamare" ye doğru yöneliyoruz. Mekan dar sokaklara masa atarak oluşturulmuş, beyaz tahta masa-sandalye ve güleryüzlü ve samimi çalışanların olduğu bir balık restoranı. Mekandan ızgara ahtapot, köpeoğlu ve hamsi marin mezelerinin tadı damağımızda kalkıp pansiyonumuzun yolunu tutuyoruz.

4. GÜN

BODRUM-AKYARLAR


     4. günün sabahında pansiyonumuzun  Bodrum Kalesi manzaralı terasında kahvaltımızı yaptıktan sonra, daha önce planladığımız gibi Akyarlardaki Karaincir Koyu'na doğru yola koyuluyoruz.  Bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine buradaki "Bal Mahmut" isimli mekana oturuyoruz. 

İlgili resim
         

         Önündeki kum plajında şezlonglar olduğu gibi kapalı bölümünde de yemek yiyebileceğimiz masalar bulunan bu mekanda; şezlong, duş, tuvalet ve otopark hizmetlerinden faydalanabilmeniz için kişi başı 30 TL harcama yapmanız gerekiyor. Fakat 2 kişi 60 liralık yiyecek ve içecek tükettiğiniz takdirde, şezlong, duş, otopark vb. hizmetlerden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. 




   Gittiğimiz ücretle plajlar içerisinde sunduğu hizmet ve ödenen para göz önüne alındığında oldukça kaliteli bir işletme. Deniz müthiş, çalışanlar ilgili ve güleryüzlü.. Bütün gün deniz ve güneşten faydalanmak istiyorsanız ideal bir yer. Ayrıca çiğ böreğini ve un helvasını tavsiye ederim.
       
     Bütün gün güneş altında keyif yaptıktan sonra, pansiyonumuzda biraz istirahat ediyor ve soluğu namı bütün Bodrum'a yayılmış olan Arka Pizza'da alıyoruz. Mekan sahiplerinin yurt dışı deneyimine sahip olduklarını mekanın Avrupaî havasından anlıyorsunuz. Yalnız mekan çok talep gördüğünden rezervasyonla gitmenizi tavsiye ediyorum. Burada yemiş olduğumuz pizza, pizzanın membaı olarak nitelendirilen İtalya'da bile yemediğimiz kadar lezzetli, Yalnız pesto soslu ev yapımı makarna için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 
     Pizza ve makarnamıza eşlik eden şarabın da etkisiyle mayışıyor ve pansiyonumuza çekilip günü noktalıyoruz.

5. GÜN

MUĞLA- AKYAKA 

     Bodrumda geçirdiğimiz günlerin de sonuna geldikten sonra bugünkü durağımız Muğla - Akyaka oluyor. Sanırım bu tatilde vakit geçirmekten en keyif aldığım yer :)
    Bodrum'dan iki saatlik bir yolculuk sonunda çamların arasına gizlenmiş küçük evleri, buz gibi akan Azmak Nehri , sanatçılardan oluşan küçük çarşısı ve birbirinden konsept mekanlarıyla  Akyaka karşılıyor bizi.


akyaka evleri ile ilgili görsel sonucu



     Akyaka'ya ayırdığımız kısıtlı zamanımızı doya doya geçirebilmek için doğruca pansiyonumuz olan "Villa Yonca'ya" geçiyoruz. Villa Yonca Akyaka'nın ahşap evlerinden biri. İstanbul'lu çok hoşsohbet ve samimi bir çift tarafından işletiliyor. Temizlik , konfor, hizmet... ne isterseniz var.
      Pansiyon işletmecisi çiftimizin tavsiyesi üzerine Akbük Plajı'na gidiyoruz. Gidiş yolu dar ve yılan gibi kıvrılıyor. Bu nedenle 10 km'lik yolu 30 dk'da gidiyorsunuz. Akbük Plajı'nda deniz akvaryum gibi ve başınızı kaldırdığınızda çam ağaçları ile kaplı heybetli dağları görüyorsunuz.


akbük plajı muğla ile ilgili görsel sonucu

Yol kenarına sıralanmış 3-5 mekandan birini seçerek, hem gün boyu burada bir şeyler yeyip içebilir; hem de şezlong hizmetinden yararlanabilirsiniz. Fakat Akbük'te geniş bir plaj olmadığı için, denizin üzerine yapılmış sar iskelede dar şezlonglarda yer bulmakta zorlanacaksınız. Bu nedenle mekanlardaki şezlonglara yerleşmenizi, özellikle denizde yüzerken boşalan şezlongları saptayıp yer kapmanızı şiddetle tavsiye ederim. 





     Çünkü mekanlar başlangıçta kendilerini tercih etmeniz için size önden şezlong vaat etseler de sonradan pek oralı olmuyorlar.
     Akşamüzerine doğru deniz kenarındaki şezlongumuza uzandığınızda pırıl pırıl deniz ve dağ manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
     Muğla Akyaka'da ilk günün akşamında, yine Villa Yonca işletmecilerinin tavsiyesi üzerine Azmak Nehri  kıyısındaki restoranlardan Kordon Restorant'a gidiyoruz. Yoğun olma ihtimaline karşı rezervasyon yaptırmış olmamıza rağmen rezervasyon saatinde gelmediğimiz iddiasıyla nehir kıyısındaki masalarda oturamıyor ve mekanın da yoğun olması sebebiyle gerilmiş olan garsonlara derdimizi anlatamıyoruz. Fakat mekandaki meze ve oldukça çeşitli ara sıcaklardan tadarak memnun kalıyor, çarşısında küçük bir tur attıktan sonra pansiyonumuza geri dönüyoruz.

6. GÜN

MUĞLA-AKYAKA 


     Muğla Akyaka'daki 2. günümüzün sabahında pansiyonumuzun bahçesindeki enfes kahvaltıyı tamamladıktan sonra, İncekum Plajı'na doğru yola çıkıyoruz. Akyaka ile İncekum Plajı arası yin 30 dakika sürüyor. Plaja ulaştığımızda aracımızı ücretsiz otoparka koyup tesis alanına giriş yapıyoruz.
Giriş için kişi başı 12 TL ödüyoruz ve içerideki bankalarda oturup shuttle olarak çalışan traktörün gelip bizi almasını bekliyoruz. Çok değil 5-10 dakika içinde traktör geliyor ve arkasındaki römorka atlayıp toprak yolu geçerek plaja ulaşıyoruz. 

muğla incekum plajı ile ilgili görsel sonucu


    İncekum plajında; şezlong, duş piknik masaları ve bir de küçük büfe mevcut. Kişi başı 10 TL ödeyerek bir şezlong kiralıyoruz. Fakat bu açık turkuvaz rengindeki şahane denizde sükûnet içinde yüzemeyeceğinizi belirtmek isterim.Çünkü tur tekneleri bu koyda mola veriyor, çocuklu aileler ve geleneksel piknik ekipleri bu plajı yoğun olarak tercih ediyor. 



      Neyseki biz kıyıda bulduğumuz bir boşluktan, denize girip açılabildiğimiz kadar açılıp, denizin sakin bir kısmına ulaşıyoruz. Öğle vakti plajdaki büfeden aldığımız balık-ekmekler ile karnımızı doyuruyoruz.

      Çok fazla güneş almadığı için mayo ve havlularımızı kurutmayı başaramadığımız koydan ayrılıp pansiyonumuza geçiyoruz.

      Akşam ise Akyaka merkezdeki Meşhur Akhisar Köftecisine oturuyoruz. Fiyat-performans olarak çok memnun ayrılmadığımız köfteciden, Kum Pub'a geçip canlı müziğin tadını çıkarıyoruz.

7. GÜN

AKYAKA-FARALYA-ÖLÜDENİZ 

akyaka plajı ula ile ilgili görsel sonucu
       Her gittiğimiz yerde iki gün konakladığımız Ege turumuzda düzeni ilk bozduran yer Akyaka oluyor. Burayı o kadar beğeniyoruz ki, 2. günün sonunda yapılacak daha çok şey olduğunu düşündüğümüzden Faralya'nın neredeyse bir gününü Akyaka'da harcıyoruz.
       Akyaka'daki her günün başlangıcı olarak Villa Yonca'nın bahçesindeki kahvaltımızı tamamladıktan sonra, otelimizin önündeki Akyaka Plajına gidiyoruz. Bu plaj da yine şezlong ve şemsiyeler ile kaplanmış. Şezlonguna oturduğunuz mekandan bir şeyler yeyip içtiğiniz sürece şezlong ve şemsiye parası ödemiyorsunuz.
      Akyaka Denizi kumlarla kaplı ve deniz oldukça sığ, biraz ilerlediğinizde derinleşiyor gibi görünse de bir süre sonra yine dizlerinizde olduğunu fark ediyorsunuz.
      Akyaka Plajı'nda deniz keyfimizi tamamladıktan sonra, Akyaka'ya gelenlerin kesinlikle yapması gereken faaliyete geliyor sıra. Azmak Nehri'nde tekne turu...

azmak nehri ile ilgili görsel sonucu
   
       Nehrin kıyısına gittiğimizde teknecileri insan sayısını denkleştirmeye çalışırken görüyor ve hemen gitmeye hazır olan tekneye, iki kişi için 20 TL ödeyerek tekne turumuza başlıyoruz.
       Azmak Nehri bizi güzelliğine hayran bırakıyor. Gezi teknesi kaptanı, buz gibi nehir suyunda yaşayan balık türlerini sayarken biz de aynı anda cam gibi nehir suyunda oynaşan balıkları seyrediyoruz. Kıyılarda bu soğuk suyun keyfini çıkaran insanlara da yer yer rastlıyoruz.
       Yaklaşık 20 dakikalık süren gezintimiz bittiğinde, son durağımız olan Faralya'ya doğru yola çıkıyoruz.

    Faralya'yı ayırdığımız iki günden ilkinin büyük bir bölümün Akyaka'da harcamış, akşamı etmiş olarak varıyoruz Faralya'ya. Fethiye'den sonraki dar ve virajlı yollar bizi biraz korkutsa da Faralya'nın güzelliği karşısında her şeyi unutuyoruz.
     Faralya  Sağlık Ocağı'nın yanından girdiğimizde karşımıza çıkan  pansiyonumuz Butterfly Guest House, zeytin ve çam ağaçlarının tam arasına inşa edilmiş, cır cır böcekleri sesinden başka bir ses duymayacağınız bir huzur yuvası.
     Pansiyonumuza gidip yerleştikten sonra akşam yemeği için çevrede yemek yiyecek yer olmadığından Ölüdeniz'e doğru tekrar yola çıkıyoruz.
     Ölüdeniz'deki esnaf tamamen yabancı turiste ayrılmış gibi geliyor bize. Türkçe levha görmekte zorlanıyoruz. Aynı şekilde yemek yiyecek Türk lokantası da . Toscana Ristorante Italiano isimli bir İtalyan restoranına oturuyoruz. Güleryüzlü ve yardımsever garsonlara sipariş verdiğimiz ızgara somonu bitirip memnun bir şekilde ayrılıyoruz.
     Ölüdeniz çarşısını turladıktan sonra dar ve virajlı yollardan bir kez daha geçip pansiyonumuza dönüyoruz.
   

8. GÜN

ÖLÜDENİZ-FARALYA

     Faralya'ya ayırdığımız iki günden birini Akyaka'da harcadığımız için, Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi'ni görmek için günümüzü dikkatli bir şekilde planlıyoruz. 

     Sabah dokuzda kalkıp pansiyonumuzun bütün körfezi gören manzarasında temiz havayı içimize çeke çeke kahvaltımızı ediyoruz. İlk olarak Kabak Koyu'na gitmeyi planladığımızdan, Kabak Koyu dolmuşlarının hareket ettiği yere gidiyoruz arabayla. Fakat amacımız dolmuşu kullanmak değil. Koya küçük dağ yolundan yürüyerek inmeyi planlıyoruz. Bunun içinden önceden küçük bir araştırma yaparak yanımıza aldığımız lastik ayakkabılarımızı giyiyor ve yola koyuluyoruz. 


kabak koyu ile ilgili görsel sonucu     Yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüşten sonra Kabak Koyu'na iniyoruz. Yol da sık sık kamp alanlarına rastlıyoruz. Caretta Caretta'ların yumurtalarını bıraktıkları, korumalı alana geçmeden taş plaja havlumuzu seriyor, zaman zaman denize girip zaman zaman ılık suda serinleyerek koyun tadını çıkarıyoruz. Fakat ikinci planımız Kelebekler Vadisi'ne gitmek olduğundan yola koyulmaya hazırlanıyoruz. Buradan ayrılırken  Kabak Koyu' nun Muğla koylarından güzellik olarak pek bir farkı olmadığını, fakat burada kamp kurarak  tatil yapan  hippi gençlerin burayı kurtarılmış bölge ilan ettiğini düşünüyoruz. 

    Dönüşte, geldiğimiz yolu tırmanacak gücü kendimizde bulamadığımız için dolmuşlara biniyoruz. Kabak halkının aldığı bir karar üzerine koya sadece dolmuş inmesine müsaade edildiğini, dolmuş şoförünün toprak yolda aşağı inen her araca müdahale etmesinden anlıyoruz. Kişi başı 5 TL karşılığında yaptığımız bu yolculuğu güvenlik ve hijyenden yoksunluğu hissederek sonlandırıyoruz.
     Vardığımız yer de açlığımızı bastırmak için yediğimiz gözlemelerden pek zevk alamasak da karnımız tok bir şekilde Ölüdeniz'e Kelebekler Vadisi'ne kalkan tur teknelerine binmeye gidiyoruz.
      Ölüdeniz Paljı'ndaki tur tekneleri standına vardığımızda gitmek istediğimiz saatteki teknede yer olmadığını öğreniyoruz. Biraz şansımı zorladıktan sonra sonuç değişmeyince çarşıya doğru rotamızı çevirmişken, arkamızdan gelen tur şirketi görevlisi, kişi başı 20 TL'lik gidiş dönüş biletleri bize satıyor.

kelebekler vadisi ile ilgili görsel sonucu
   Havanın kapalı olup yağmurun çiselemeye başlaması sebebiyle, çocuklu aileleri almak istemediklerini düşünüp tekneye atıyoruz kendimizi. Yolculuk başladığından şiddetini arttıran yağmur ve daha da kararan hava sebebiyle ıslanıyor, üşüyor ve hatta bu havada deniz yolculuğunu tercih ettiğimiz için pişman oluyoruz. Fakat diğer yolcular, o akşam Kelebekler Vadisi'nde yapılacak etkinliğe katılmaya ve orada kamp kurmaya kararlı görünüyorlar. 



     Vadi'ye vardığımızda hiç gemiden inmeden ıslanan ve kaçışan insanların paniğine şahit olarak, onların gemiyi doldurmasını bekliyor ve karaya ayak bile basamadan geldiğimiz tekne ile geri dönüyoruz.
     Yorgun ve macera dolu günün akşam yemeğini pansiyonumuzda yemeğe karar veriyoruz. Terasımızda pansiyon işletmecileri tarafından balık ve mezelerle donatılmış soframızda güneşi batırıyoruz. Ertesi günün çok büyük bölümünü yollarda geçirecek olmanın bilinciyle çok gecikmeden yatıyoruz.

9. GÜN

FARALYA-İSTANBUL

Normalde 9 saatte sürecek yolculuğumuza yoğunluğun yarattığı trafik de eklenince gece yarısı evimize geliyor ve bir tatil defterini daha bitiriyoruz.
     
  
     
    


   

                                                                               








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder